Workshop/Retreat

Workshop i Viryayoga och Self-compassion  – lördag 23/3 kl 9.00-16.30

Hur behandlar du dig själv när du stöter på svårigheter, eller när livet känns tungt och svårt? Är tendensen att du klankar ner på dig själv eller att kritisera dina handlingar, känslor och reaktioner?

Self-compassion, eller självmedkänsla, är ett koncept som har fått mycket uppmärksamhet inom psykologisk forskning de senaste decennierna. Självmedkänsla handlar om att odla en relation till dig själv med utgångspunkt i medkänsla och vänlighet. Metoderna vi använder för att öva oss i självmedkänsla har vetenskapligt stöd och är influerade av buddhistisk filosofi. Genom att öva oss i självmedkänsla visar flertalet vetenskapliga studier att vi kan bli mer motståndskraftiga mot depression, ångest och stress. Forskning visar dessutom att vi med mer självmedkänsla också verkar vara mer nöjda med våra liv.

Under den här heldagen får du utforska tekniker från Compassion-focused therapy (CFT) och Self-compassion, för att se om de kan ge dig nya perspektiv och stärka dig i livet. Du får både teoretisk kunskap om självmedkänsla och hur det kan hjälpa dig att hantera svåra känslor, samt verktyg för att fortsätta arbeta med att odla en vänligare relation till dig själv.

9.00-11.00 Workshop i Viryayoga

11.00-12.00 Föreläsning

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.30 Övningar i Self-compassion och guidad meditation

14.30-16.00 Viryayogaklass

16.00-16.30 Reflektioner och avslutning

Gustav är legitimerad psykolog och certifierad Viryayogalärare (RYT-200). Han har även utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Strength & Mobility, Virya Puls, Virya Sequencing och Virya PT-yoga. Gustav är en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutet.

Investering: 900 kr

Anmälan via det vanliga bokningssystemet

 

Yogaretreat i Östergötlands skärgårdViryayoga och Self-compassion

Välkommen till ett klimatsmart retreat i svenska skärgården! Vi tar avstamp i idéer från österländsk filosofi och psykologiska metoder från Self-compassion och Compassionfokuserad terapi för att se hur de kan stärka dig i livet.

Retreatet hålls av yogalärarna Gustav Jonsson och Maria Svalin. Vi håller till i Bankeböte, ca 7 mil sydöst från Norrköping (ca 2 mil utanför Valdemarsvik).

Datum: 28 maj-1 juni 2019

 • Ankomst tisdag 28 maj från kl. 18.00
 • Avfärd lördag 1 juni kl.11.00

Du som deltar har utövat yoga i minst ett halvår.

Du får:

 • 7 yogaklasser varav 2 längre workshops där vi utforskar kroppen i rörelse utifrån modern rörelselära. Guidade meditationer dagligen.
 • Samtal i grupp om filosofi och psykologi.
 • Vegansk och/eller vegetarisk frukost, lunch och middag. Fika och frukt.
 • Tillgång till naturen och havet direkt från tomten, nära till ett naturreservat.
 • Boende i delat rum, med utsikt mot havet från boendet.
 • Tillgång till vedeldad bastu vid vattnet.

Under retreatet finns det möjlighet till individuella samtal med psykolog eller personlig yogaträning för en tilläggskostnad. Kostnaden är 600kr/timme för samtal med psykolog och 500kr/timme för personlig yogaträning. Hör av dig till info@anahatayoga.se om du är intresserad, så återkopplar vi med mer information inför detta.

Den fysiska yogan har ett tydligt fokus på biomekanik och rörelselära för att du ska kunna lära känna din kropp och dina egna förutsättningar. Att du yogar så att din kropp ska må bra, bli stark och hålla länge. Du utvecklar en förståelse och medvetenhet för din egen kropp samt hur du du kan utnyttja biomekaniska principer för att bli starkare och rörligare.

Du kan läsa mer om Viryayoga (den metod vi undervisar utifrån) här: http://nordiskyoga.se/viryayoga/om-viryayoga/

Compassionfokuserad terapi och Self-compassion är psykologiska metoder som är starkt influerade av buddhistisk filosofi och med ett fokus på medkänsla för dig själv och andra. Utgångspunkten i metoderna är att dels lära dig mer om dina egna känslor och reaktioner och dels att skapa ett mer hälsosamt förhållande till dig själv, för att minska självkritik och skamkämslor. Under retreatet kompletterar vi dessa psykologiska metoder och tankegångar med olika filosofiska idéer som kan ge nya perspektiv på tillvaron.

Investeringsalternativ 1:

 • 4300 kr per person (2 platser):
 • Del i dubbelrum
 • Badrum med dusch och toalett i huset

Investeringsalternativ 2:

 • 3700 kr (4 platser)
 • Del i rum med våningssäng
 • Badrum med dusch och toalett i huset

Investeringsalternativ 3:

 • 4000 kr (2 platser)
 • Del i dubbelrum i gäststuga
 • Tillgång till badrum med dusch och toalett i separat hus.

Totalt finns det plats för 8 deltagare. Det innebär att du får mycket personlig feedback och hjälp att utvecklas i din yogapraktik.

10 % rabatt på priserna för dig som är sjukskriven eller student.

Frågor och anmälan skickas till info@anahatayoga.se

Vid anmälan kommer en faktura på 1000 kr av den totala kostnaden. Vid avbokning betalas inte anmälningsavgiften tillbaka. Faktura på resten av avgiften skickas ut i slutet av april.

Mer information och vägbeskrivning skickas ut inför retreatet.

Maria är certifierad Viryayogalärare (RYT-500) och har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Restorative, ViryaTerapi, Virya Strength & Mobility, Virya Sequencing, Virya PT-yoga samt är RYT-300 RasaYoga-lärare (med Sianna Sherman som lärare). Maria är en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutet.

Gustav är certifierad Viryayogalärare (RYT-200). Han har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Strength & Mobility, Virya Puls, Virya Sequencing och Virya PT-yoga. Gustav är legitimerad psykolog och en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutet.