Workshop & Event


Andrum – nytt datum kommer

Under den här dagen så står långsamheten i fokus. Att låta din kropp och sinne få en paus, tid och utrymme till vila och avkoppling – ett andrum från vardagens bestyr.

Vi arbetar med olika metoder för att stressa ner och av – långsam rörelse, Restorative Yoga, pranayama, meditation och YogaNidra.

Vi pratar om andning, stress och återhämtning utifrån ett forskningsperspektiv blandat med att du får reflektera över de övningar vi gör.

Du får med dig material hem så att du kan fortsätta arbetet med att ge dig själv andrum hemma.

I priset ingår te och frukt förmiddag och eftermiddag. Lunch på egen hand.

Ha på dig:
Kläder som gör det lätt för dig att röra på dig. Extra strumpor, tröja, handledsvärmare, scarf etc så du inte blir kall då vi är stilla.

Ha med dig:
Anteckningsblock för reflektion, penna, vattenflaska och annat du kan tänkas behöva under dagen.

Investering:
1050 kr, betalas mot faktura. Din anmälan är bindande men platsen kan överlåtas.

Inga förkunskaper krävs.

Yogalärare: Maria Svalin

Maria är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier. Maria har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Restorative, ViryaTerapi, Virya Mobility & Strenght, Virya Vinyasa, Pranayama och Meditation samt Virya PT-yoga.

Maria har även en utbildning i YogaNidra.

Välkommen!

Earth my Body, Water my Blood, Air my Breath and Fire my Spirit

Under den här serien med klasser kommer vi att möta jord, vatten, luft och eld från perspektiv som ger dig en fördjupad förståelse om hur elementen kan påverka din kropp och ditt sinne. Alla klasser är dynamiska men med olika variationer på rörelse, förflyttningar, tempo och filosofi.

Boka var och en för sig eller alla på en gång. 200kr/klass eller 690 kr för hela paketet.

Earth my Body 24 januari kl 17.00-19.00 – Redan varit

Water my Blood 21 februari kl 17.00-19.00 – Redan varit

Air my Breath 24 april kl 17.00-19.00 – obs nytt datum

“The marriage between breath and movement is deep and abiding” – Donna Fahri

Varje dygn andas vi upp till 25 000 andetag, de flesta av dem helt omedvetet. Under den här klassen använder vi andetaget medvetet i varje rörelse vi tar och låter andningen styra hastigheten i hur vi tar oss in, genom och ur positionerna. Vi utforskar hur andetaget kan stödja rörelser, hur vi kan rikta andningen till olika delar av kroppen och hur upplevelsen av detta kan ge en helt ny uppfattning kring just relationen andning-rörelse. 

Fire my Spirit kl 17.00-19.00 – nytt datum kommer

“When we get in touch with our truth, we feel more inwardly aligned, vertically upright, in our integrity, and alive.” – John J Pendergast 

Det sägs att vi alla har en inre kompass, något som hjälper oss att ta beslut, att välja väg. Ibland står vårt eget mod i vägen för att tillåta oss själva att ta de steg vi så gärna vill ta. Att plocka fram vår inre krigare/krigerska när vi står inför något som utmanar, känns svårt eller kanske till och med lite skrämmande, kan vara ett sätt att våga ta klivet. Kanske till en plats där du kommer känna dig mer levande. 

Lärare på alla klasserna är Maria Svalin.


RYGGHÄLSA

Välkommen till en heldag med fokus på din ryggrad och rygghälsa. 

Ryggont är en folksjukdom och man vet inte alltid av vilken anledning, men det man vet är att rörelse är den bästa medicinen. 

Vi kommer att titta närmare på ryggradens anatomi och funktion, arbeta med rörelse i alla plan för att förstå din egen ryggrad och vad du kan jobba vidare med för att vårda din rygg. 

Vi blandar föreläsning med praktiska övningar ensam och tillsammans med andra. 

Du kommer få med dig ett flöde att arbeta med hemma och föreläsningarna spelas in och skickas till dig efter dagen. 

Datum: 
UMEÅ – 4 april 2020
IKSU Sport, Sportgränd 7, Umeå

Anmälan till moawestman@gmail.com

NYKÖPING – 26 april 2020
Studio AnahataYoga, Östra Kvarngatan 12, Nyköping

Anmälan via http://www.anahatayoga.se/bokning-av-klass-kurs/

990 kr, betalas mot faktura (Nyköping) eller via swish (Umeå) 

Early bird: 750 kr innan den 31/1 2020

Moa Westman
Moas passion är att få andra människor att vakna upp i sin unika kropp. Att få upp ögonen för sin unika potential och börja arbeta med kroppen, snarare än emot den. Efter Moas förlossning fick hon rejäla smärtor i ryggraden där ingen kunde hjälpa henne för de visste inte vad orsaken var. Utifrån de kunskaper hon hade om ryggraden och yogans läkande effekter började hon röra på ryggraden mångdimensionellt och hon märkte att smärtan avtog med tiden. Och det är utifrån detta arbete som Moa fick upp ögonen för ryggens enorma kapacitet till självläkning. Därför brinner Moa för ryggens mångfunktionella rörelser, in i minsta detalj såväl som stora och frigörande.

Med beteendevetenskap som grund hittade Moa till yogan som berör både sinnet och kroppen, som sammanväver dessa två enheter till en. Yogan blev ett andningsrum men även ett rum för att hitta in i kroppens unika potential. Av ren och skär nyfikenhet har Moa gått allt från 500 h inom Global Yoga till 200 h inom Authentic Flow. Utbildningarna hon gått har inneburit struktur och anatomi, likväl som fria rörelser och hitta in i kroppens unika rörelser.

Maria Svalin
Maria brinner för att se andra människor skapa kontakt med sig själva och sin kropps unika förutsättningar. Att hitta en rörelseglädje oavsett vad som begränsar eller skaver. 
Under tonåren kom smärta och låsningar i framförallt i länd- och korsrygg, i samband med tunga lyft i stallet, men det var först i vuxen ålder och i kontakt med yogan som intresset för rörlighetslära väcktes. Det ihop med vetskapen om en överrörlighet i ländryggen skapade ett djupare och bredare arbete kring mobilitet och hur det kan skapa nya förutsättningar för kroppen. En djup drivkraft och en stor portion nyfikenhet är det som tar Maria in på nya banor. 

Maria är certifierad viryayogalärare med bland annat ViryaRehab och Strenght & Mobility som inriktningar. Maria har även en utbildning inom RasaYoga där asana vävs ihop med bland annat mudra, mantra, storytelling till en djupare kontakt med sig själv, omgivningen och naturen. 
Maria är en av huvudlärarna på yogalärarutbildningarna hos Nordiska Yogainstitutet.

Viryayogaworkshop 12 maj

kl 17.30-20.00

Hipomania
med Josephine Selander

Bäckenet är minst sagt en central del av kroppen, och de muskler som är kopplade till höfterna påverkar ryggen, stabilitet i kroppen och till och med andningen.

Under den här kvällen utforskar vi hur du kan jobba med höfterna för att komma åt såväl stabilitet i bål, som att hitta tekniker för att slippa onödiga ryggsmärtor.

I viryayogans metodik jobbar vi med hälsosam och systematisk biomekanik som du kan applicera på all typ av yoga och som ger dig nya kunskaper om din kropp. Och som vanligt bjuds på tankeväckande filosofi!

Josephine Selander

Josephine är grundare till Nordiska Yogainstitutet och initiativtagare till viryayoga och rehabyoga. Josephine är E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher) inom Yoga Alliance och utbildar yogalärare i Sverige, Norge, Spanien och Indien. Josephine har en masterexamen i idéhistoria och doktorerar i historia om hur buddhistiska praktiker implementerats i psykologin under 1900-talet. Hon har skrivit flera böcker om yoga och är aktuell med boken Filosofi som terapi: verktyg för levnadskonst, som hon skrivit med viryalärare och leg. Psykolog Gustav Jonsson.

Josephine finns tillgänglig både innan och efter workshoppen om du har frågor kring Nordiska Yogainstitutets yogalärarutbildningar.

Investering 400 kr, betalas med kort på plats.