Workshop

Earth my Body, Water my Blood, Air my Breath and Fire my Spirit

Under den här serien med klasser kommer vi att möta jord, vatten, luft och eld från perspektiv som ger dig en fördjupad förståelse om hur elementen kan påverka din kropp och ditt sinne. Alla klasser är dynamiska men med olika variationer på rörelse, förflyttningar, tempo och filosofi.

Boka var och en för sig eller alla på en gång. 200kr/klass eller 690 kr för hela paketet.

Earth my Body 24 januari kl 17.00-19.00

“When we open to our truth, a relaxation occurs in the core of our body and attention drops down from the head, mowes through the body, and grounds like a tree rooting deeply into the earth” – John J Pendergast

En klass med fokus på att grunda dig i din kropp med jorden som ditt ankare. Hur förflyttningar, där fötter och händer som kraft med och mot underlaget, ger ett svar och kan ge dig en en relation till jorden som blir mer påtagligt än till vardags. 

Water my Blood 22 februari kl 17.00-19.00

“When we get in touch with our inner knowing, there is often a sense of vast space within and around our bodies, and this subjective sense of space is almost always accompanied by a deep silence” – John J Pendergast.

Våra kroppar består av ca 60% vätska och du kan använda den förståelsen i din rörelse för att hitta mer utrymme, mer plats både inom din kropp men även utanför.  När din kropp tillåts röra sig flytande, flödande och där relationen till din egen kropp blir mer expansiv kan du hamna på en plats som är mer meditativ och närvarande. 

Air my Breath 20 mars kl 17.00-19.00

“The marriage between breath and movement is deep and abiding” – Donna Fahri

Varje dygn andas vi upp till 25 000 andetag, de flesta av dem helt omedvetet. Under den här klassen använder vi andetaget medvetet i varje rörelse vi tar och låter andningen styra hastigheten i hur vi tar oss in, genom och ur positionerna. Vi utforskar hur andetaget kan stödja rörelser, hur vi kan rikta andningen till olika delar av kroppen och hur upplevelsen av detta kan ge en helt ny uppfattning kring just relationen andning-rörelse. 

Fire my Spirit 24 april kl 17.00-19.00

“When we get in touch with our truth, we feel more inwardly aligned, vertically upright, in our integrity, and alive.” – John J Pendergast 

Det sägs att vi alla har en inre kompass, något som hjälper oss att ta beslut, att välja väg. Ibland står vårt eget mod i vägen för att tillåta oss själva att ta de steg vi så gärna vill ta. Att plocka fram vår inre krigare/krigerska när vi står inför något som utmanar, känns svårt eller kanske till och med lite skrämmande, kan vara ett sätt att våga ta klivet. Kanske till en plats där du kommer känna dig mer levande. 

Lärare på alla klasserna är Maria Svalin.

Workshop med Vevve Jäderlund

Spanda flow & Seasons of YOU
26 januari kl 10.00-13.30

Spanda flow – Vinyasayoga 
Om yoga ska vara “an inside job” kan vi fråga oss varför vi försöker rätta kroppen efter yttre ideal? Mitt svar är: det ska vi inte. I den här klassen vägleds du in i ett flöde som du får utforska inifrån dina förutsättningar, och din spanda. Spanda är din inre lockelse, som expanderar och kontraherar i takt med universum. När du följer den hittar du alltid rätt.

Seasons of YOU – yinyoga
Precis som vi ser årstiderna skifta i naturen skiftar också vårt inre. Sommaren är extatisk och kraftfull. Hösten ger oss tid att skala av, fälla löven och vända fokus in. Vinter är tid för total stillhet. Och våren lockar näringen ur marken för att allt åter ska kunna knoppa.
Under den är yinklassen får du vara med hur de olika årstiderna känns inom dig.

Investering 495 kr

Om Vevve:
Vevves klasser beskrivs ofta som starka, lekfulla och inbjuder till introspektion. Hennes “no bullshit, just awesomesauce” bjuder in många att hitta nyfikenheten i praktiken. Om att hitta sitt eget flow säger hon: “vi hittar till yoga av olika anledningar, och behöver olika aspekter av praktiken i vår egna resa. Släpp tankarna att det finns ett rätt sätt, och yoga på ditt sätt istället”.

Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yogar, grundade hon Everyday Yoga School där hon erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. Läs mer på hennes hemsida: http://www.veronicajaderlund.se/yogalararutbildning

När hon inte utbildar eller håller klasser skriver hon som yogalärarprofil för tidningen Yoga World där hon även bloggar på https://vevve.yogaworld.se.


RYGGHÄLSA

Välkommen till en heldag med fokus på din ryggrad och rygghälsa. 

Ryggont är en folksjukdom och man vet inte alltid av vilken anledning, men det man vet är att rörelse är den bästa medicinen. 

Vi kommer att titta närmare på ryggradens anatomi och funktion, arbeta med rörelse i alla plan för att förstå din egen ryggrad och vad du kan jobba vidare med för att vårda din rygg. 

Vi blandar föreläsning med praktiska övningar ensam och tillsammans med andra. 

Du kommer få med dig ett flöde att arbeta med hemma och föreläsningarna spelas in och skickas till dig efter dagen. 

Datum: 
UMEÅ – 4 april 2020
IKSU Sport, Sportgränd 7, Umeå

Anmälan till moawestman@gmail.com

NYKÖPING – 26 april 2020
Studio AnahataYoga, Östra Kvarngatan 12, Nyköping

Anmälan via http://www.anahatayoga.se/bokning-av-klass-kurs/

990 kr, betalas mot faktura (Nyköping) eller via swish (Umeå) 

Early bird: 750 kr innan den 31/1 2020

Moa Westman
Moas passion är att få andra människor att vakna upp i sin unika kropp. Att få upp ögonen för sin unika potential och börja arbeta med kroppen, snarare än emot den. Efter Moas förlossning fick hon rejäla smärtor i ryggraden där ingen kunde hjälpa henne för de visste inte vad orsaken var. Utifrån de kunskaper hon hade om ryggraden och yogans läkande effekter började hon röra på ryggraden mångdimensionellt och hon märkte att smärtan avtog med tiden. Och det är utifrån detta arbete som Moa fick upp ögonen för ryggens enorma kapacitet till självläkning. Därför brinner Moa för ryggens mångfunktionella rörelser, in i minsta detalj såväl som stora och frigörande.

Med beteendevetenskap som grund hittade Moa till yogan som berör både sinnet och kroppen, som sammanväver dessa två enheter till en. Yogan blev ett andningsrum men även ett rum för att hitta in i kroppens unika potential. Av ren och skär nyfikenhet har Moa gått allt från 500 h inom Global Yoga till 200 h inom Authentic Flow. Utbildningarna hon gått har inneburit struktur och anatomi, likväl som fria rörelser och hitta in i kroppens unika rörelser.

Maria Svalin
Maria brinner för att se andra människor skapa kontakt med sig själva och sin kropps unika förutsättningar. Att hitta en rörelseglädje oavsett vad som begränsar eller skaver. 
Under tonåren kom smärta och låsningar i framförallt i länd- och korsrygg, i samband med tunga lyft i stallet, men det var först i vuxen ålder och i kontakt med yogan som intresset för rörlighetslära väcktes. Det ihop med vetskapen om en överrörlighet i ländryggen skapade ett djupare och bredare arbete kring mobilitet och hur det kan skapa nya förutsättningar för kroppen. En djup drivkraft och en stor portion nyfikenhet är det som tar Maria in på nya banor. 

Maria är certifierad viryayogalärare med bland annat ViryaRehab och Strenght & Mobility som inriktningar. Maria har även en utbildning inom RasaYoga där asana vävs ihop med bland annat mudra, mantra, storytelling till en djupare kontakt med sig själv, omgivningen och naturen. 
Maria är en av huvudlärarna på yogalärarutbildningarna hos Nordiska Yogainstitutet.