Workshop/Retreat

YOGARETREAT I ÖSTERGÖTLANDS SKÄRGÅRD

Viryayoga och Self-compassion

Välkommen till ett klimatsmart retreat i svenska skärgården! Vi tar avstamp i idéer från österländsk filosofi och psykologiska metoder från Self-compassion och Compassionfokuserad terapi för att se hur de kan stärka dig i livet.

Retreatet hålls av yogalärarna Gustav Jonsson och Maria Svalin. Vi håller till i Bankeböte, ca 7 mil sydöst från Norrköping (ca 2 mil utanför Valdemarsvik).

Datum: 28 maj-1 juni 2019

 • Ankomst tisdag 28 maj från kl. 18.00
 • Avfärd lördag 1 juni kl.11.00

Du som deltar har utövat yoga i minst ett halvår.

Du får:

 • 7 yogaklasser varav 2 längre workshops där vi utforskar kroppen i rörelse utifrån modern rörelselära. Guidade meditationer dagligen.
 • Samtal i grupp om filosofi och psykologi.
 • Vegansk och/eller vegetarisk frukost, lunch och middag. Fika och frukt.
 • Tillgång till naturen och havet direkt från tomten, nära till ett naturreservat.
 • Boende i delat rum, med utsikt mot havet från boendet.
 • Tillgång till vedeldad bastu vid vattnet.

Under retreatet finns det möjlighet till individuella samtal med psykolog eller personlig yogaträning för en tilläggskostnad. Kostnaden är 600kr/timme för samtal med psykolog och 500kr/timme för personlig yogaträning. Hör av dig till info@anahatayoga.se om du är intresserad, så återkopplar vi med mer information inför detta.

Den fysiska yogan har ett tydligt fokus på biomekanik och rörelselära för att du ska kunna lära känna din kropp och dina egna förutsättningar. Att du yogar så att din kropp ska må bra, bli stark och hålla länge. Du utvecklar en förståelse och medvetenhet för din egen kropp samt hur du du kan utnyttja biomekaniska principer för att bli starkare och rörligare.

Du kan läsa mer om Viryayoga (den metod vi undervisar utifrån) här: http://nordiskyoga.se/viryayoga/om-viryayoga/

Compassionfokuserad terapi och Self-compassion är psykologiska metoder som är starkt influerade av buddhistisk filosofi och med ett fokus på medkänsla för dig själv och andra. Utgångspunkten i metoderna är att dels lära dig mer om dina egna känslor och reaktioner och dels att skapa ett mer hälsosamt förhållande till dig själv, för att minska självkritik och skamkänslor. Under retreatet kompletterar vi dessa psykologiska metoder och tankegångar med olika filosofiska idéer som kan ge nya perspektiv på tillvaron.

Investeringsalternativ 1:

 • 4300 kr per person (2 platser): 1 plats kvar – uppdaterat 12/4
 • Del i dubbelrum
 • Badrum med dusch och toalett i huset

Investeringsalternativ 2:

 • 3700 kr (4 platser) 3 platser kvar
 • Del i rum med våningssäng
 • Badrum med dusch och toalett i huset

Investeringsalternativ 3:

 • 4000 kr (2 platser) BOKAD
 • Del i dubbelrum i gäststuga
 • Tillgång till badrum med dusch och toalett i separat hus.

Totalt finns det plats för 8 deltagare. Det innebär att du får mycket personlig feedback och hjälp att utvecklas i din yogapraktik.

10 % rabatt på priserna för dig som är sjukskriven eller student.

Frågor och anmälan skickas till info@anahatayoga.se

Vid anmälan kommer en faktura på 1000 kr av den totala kostnaden. Vid avbokning betalas inte anmälningsavgiften tillbaka. Faktura på resten av avgiften skickas ut i slutet av april.

Mer information och vägbeskrivning skickas ut inför retreatet.

Maria är certifierad Viryayogalärare (RYT-500) och har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Restorative, ViryaTerapi, Virya Strength & Mobility, Virya Sequencing, Virya PT-yoga samt är RYT-300 RasaYoga-lärare (med Sianna Sherman som lärare). Maria är en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutet.

Gustav är certifierad Viryayogalärare (RYT-200). Han har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Strength & Mobility, Virya Puls, Virya Sequencing och Virya PT-yoga. Gustav är legitimerad psykolog och en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutet.

 

 

Inspirationseftermiddag för gravida

Vi välkomnar dig som är gravid till en inspirationseftermiddag om din kropp under och efter graviditet och inför kommande förlossning.
Vi kommer samtala om andning, avslappning och reflexen att spänna sig.
Vi kommer också beröra smärta, smärthantering samt ägna en del av eftermiddagen åt andnings- och avslappningsövningar.
Du kommer få prova på lugnare yoga som passar din gravida kropp
både ur ett stärkande men också ur ett återhämtande perspektiv.
Kom i mjuka kläder som du kan röra dig ledigt i.

Ta gärna med vattenflaska.

Vi bjuder på te och frukt.

Datum: Tyvärr måste vi avboka tiderna som låg i maj. Nya tider kommer till hösten.

Välkommen!

Linnea, Linnéa och Maria

Linnea Lindberg och Linnéa Pettersson Zidlar driver tillsammans Linneas Profylax. Linnea & Linnea är båda legitimerade barnmorskor och certifierade profylaxintruktörer. De har lång erfarenhet av att förbereda blivande föräldrar inför födsel och föräldraskap. De har arbetat med profylax sedan 2012.

Maria Svalin är certifierad Viryayogalärare (RYT500) och har ett brinnande intresse kring rörelse och kroppsmedvetenhet. En del av hennes utbildning är ViryaRehab, vilket passar alla som vill förbättra sin styrka och kroppsmedvetenhet. Hon har även utbildning i pranayama (andningsövningar) och meditation. Maria driver Studio AnahataYoga och är en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutet.