Nybörjarkurs – Ashtanga tisdagar 17.30-19.00 med start 28/3

Nybörjarkursen går ut på att lära sig en modifierad Ashtanga serie A. Ashtanga yoga är en så kallad flödande stil (vinyasa) där flera positioner vävs samman till sekvenser ihop med andningstekniker. Vi kommer gå igenom dessa flöden och korta sekvenser, och bryta ned dem för att förstå och på sikt kunna utföra dem på egen hand.

Varje tillfälle är 90 minuter långt och består av en kortare teoridel, en längre stunds asanapraktik, en andningsövning eller meditation samt en avslutande avslappning. Detta är en kurs som vänder sig till dig som här helt ny på yoga, det kommer finnas gott om tid att förklara, demonstrera och känna in de nya yogapositionerna (asanas). Kursen passar även dig som provat på innan men som vill lära dig mer om grunderna i yoga.

Målsättningen med nybörjarkursen är att

  • kunna använda en medveten andning synkroniserad med rörelser
  • få metoder att kunna slappna av
  • bli motiverad till en egen regelbunden yogapraktik
  • kunna följa en modifierad Ashtanga serie A

Tisdagar 17.30-19.00, 10 tillfällen med start 28/3

Pris: 1500 kr, betalas med faktura. Anmälan görs på info@anahatayoga.se

Ulrika Tallving heter jag som håller i kursen, jag är nyutbildad Ashtanga Vinyasa yoga lärare från It’s Yoga Samadhi i Stockholm. Yoga har jag utövat i olika former sedan år 2000. Förutom Ashtanga yoga har jag också en lärarutbildning i Synergy yoga från Encinitas, Kalifornien. Förutom yogalärare är jag konstnär och illustratör och arbetar i eget företag med projekt inom konst och kultur.

Ulrika Tallving

Ashtanga är en yogastil som utvecklades i Indien under det tidiga 1900-talet och den är ursprung till många av de moderna stilar som kommit till under de senaste åren. Den har en direkt koppling till yogans ursprung och är såväl en fysisk som en mentalt utmanande stil.

Den fysiska yogan har fått mest spridning här i vår del av världen och det är inte för inte som yoga fortsätter bryta ny mark. Det passar helt enkelt oss människor att få ett utrymme i livet där allt världsligt kopplas bort när vi arbetar med den fysiska kroppen för att med hjälp av andning och rörelser stilla sinnet och få en återhämtning som är värdefull för vår livsenergi.

Välkomna!