Kurser

VÅRTERMINEN 2020

Betalning sker vid första tillfället, med kort.

Du som är pensionär, sjukskriven, föräldraledig eller har ett FaR får 15 % rabatt på kurskostnaden.

Avbokningspolicy finns och efterföljs, så läs den innan du anmäler dig till en kurs.

YogaNidra
YogaNidra är en guidad meditation som genomförs liggande och utan prestation. YogaNidra har visat sig vara stressreducerande, förbättra minnet, koncentrationen och din kreativitet.

Söndagar LIVE via Zoomlänk Yoga Nidra för en god natts sömn
kl 20.30-21.10
Planerade datum hittills: 29/3 – 5/4 – 19/4 – 26/4

Låt dig bli vaggad in i sömn via en yoganidra som guidar dig in i djupavslappning och ett tillstånd av stillhet.

Investering: 60 kr, betalas med swish 123 134 39 38 och anmäls via info@anahatayoga.se

Efter betalning skickas länk till klassen.

Kan man inte delta live kan man få en inspelning av yoganidran efteråt – länken är då tillgänglig i 24 timmar.

Yogalärare: Maria Svalin

Kurs ViryaFlow
Under den här kursen utforskar vi kroppens förmåga till rörelse i alla plan där du uppmuntras till att nyfiket utforska egna vägar, egna uttryck i din rörelse ihop med att bygga mobilitet, styrka men även ett flöde i kroppen. Klasserna lyfter olika perspektiv på kroppen och omgivning som kan bidra att ta din yoga och din förståelse vidare. Under kursen provar vi även somatiska meditationer, yoganidra och pranayama.

Du har yogavana och van vid regelbunden fysisk yogapraktik

Yogalärare: Maria Svalin

Tid: Måndagar kl 17.30-19.00 med start v 17, 7 tillfällen

Investering: 1100 kr, betalas med kort vid första tillfället.

Var vänlig och läs avbokningspolicyn innan du anmäler dig.


Kurs ViryaRehab
Den här kursen passar dig som både vill arbeta med att förbättra din styrka, stabilitet och mobilitet. Du kanske har smärta i axlar, nacke och rygg och känner dig att det påverkar din vardag. Eller så vill du hitta en djupare kontakt med din kropp och dess förmåga.

ViryaRehab har ett fokus på att bygga just styrka, stabilitet och flexibilitet oavsett dina förutsättningar. Vi arbetar både mot vägg, med stol och på golvet med klossar, bolster och band.

Vi kommer även att avsluta klasserna med YogaNidra, en form av meditation, för djup avslappning, som utförs liggande.

Yogalärare: Maria Svalin

Tid:
Måndagar kl 19.15-20.45 med start v 17, 7 tillfällen

Investering: 1100 kr, betalas med kort vid första tillfället.

Var vänlig och läs avbokningspolicyn innan du anmäler dig.

Kurs Restorative Yoga
Den här kursen vänder sig till dig som av olika anledningar behöver varva ner, få återhämtning och som ger din kropp och knopp en stund av paus. Restorative Yoga utförs sittandes eller liggandes med bolster, filtar och annat stöd för att du ska kunna hitta en så behaglig position som möjligt och då kan låta kroppen mjukna.

Du har på dig kläder som gör det lätt för dig att röra på dig, men också extra tröja, strumpor, scarf kan vara skönt att ha så att du inte blir kall.

Yogalärare: Maria Svalin

Tid: Onsdagar 17.30-19.00 med start v 16, 7 tillfällen

Investering: 1100 kr

Var vänlig och läs avbokningspolicyn innan du anmäler dig.

Kurs Virya Strenght & Mobility
Kursen riktar sig till dig som vill förbättra din styrka, rörlighet, kroppsmedvetenhet samt uppleva yogans positioner och din kropp från ett nytt perspektiv. Vi arbetar med mobilitet, dvs styrka och flexibilitet för att bygga upp en funktionell rörlighet och kroppskännedom.

Vi utforskar somatisk meditation och YogaNidra som främjar kontakten med din kropp.

Du har en yogavana och är van vid en fysisk yogapraktik. Du är intresserad av att lära känna flera dimensioner av din kropp och är nyfiken på fler sätt att ta dig an yogan.

Yogalärare: Maria Svalin

Tid: Onsdagar kl 19.15-20.45 med start v 16, 7 tillfällen

Investering: 1100 kr, betalas med kort vid första tillfället.

Var vänlig och läs avbokningspolicyn innan du anmäler dig.

KURSER SOM FÖRHOPPNINGSVIS DYKER UPP HÖSTEN 2020

Kurs Yoga Soft

Den här kursen riktar sig till dig som vill
– ha en paus mitt på dagen
– uppleva ett större lugn och välbefinnande
– reducera stress
– känner stelhet och/eller smärta i nacke, axlar och rygg,
– känner dig begränsad i din rörlighet
och du vill även få metoder som fungerar att göra i vardagen/på jobbet för att själv hålla igång rörelse.

Under klasserna får du får göra enkla rörelser på stol och på golv som bidrar till ökad rörlighet , guidad avslappning för stressreducering och du behöver inte byta om.
MediYoga, Mindfulness, YogaNidra, Restorative Yoga och meditation är delar av det du kommer att möta under kursen.

I början av kursen får du med dig ett häfte med delar av de övningar vi gör så att du kan få in rörelse hemma på fler tillfällen per vecka.

Yogalärare: Maria Svalin & Sofia Lundqvist

Tid:

Investering:
För dig som är sjukskriven, pensionär eller student, investering 500 kr

Kurs MediYoga
MediYoga är en terapeutisk och ödmjuk yogaform där rörelse, stillhet, andetag och meditation skapar energi, lugn och balans. MediYoga är en lugn och balanserande yogaform som passar alla oavsett förutsättningar och det går bra att vara nybörjare.
Under den här kursen ges du utrymme att komma ner i varv, släppa prestation och samtidigt öka din rörlighet och välbefinnande.

Yogalärare: Sofia Lundqvist

Tid:

Investering:

Kurs Viryayoga fortsättning –  flöda och djupdyk
Den här klassen riktar sig till dig som yogat ett tag och vill yoga loss i sköna vinyasaflöden men också utveckla din praktik.

Kursen bjuder på dynamiska flöden där positionerna flätas in i varandra och där vi jobbar med rörlighet, balans, styrka och närvaro enligt Viryayogans metod. Däremellan djupdyker vi in i kroppens biomekaniska funktioner, allt i syfte att göra vår praktik så stärkande och hälsosam som möjligt.

Centralt i klassen är även ett nyfiket utforskande av livets små och stora gåtor och hur vi kan använda yogan som ett verktyg i vardagen.

Yogalärare: Susanne Sawander

Tid:

Investering:

Var vänlig och läs avbokningspolicyn innan du anmäler dig.

Kurs Gentle YogaFlow
Gentle Yogaflow är en kurs där vi fokuserar på vår fyra energikällor: den fysiska, mentala, emotionella och själsliga. Klasser är mjuka, dynamiska, fritt flödande och passar perfekt för både nybörjare och mer vana yogisar. Vi fokuserar på mjuka rörelser och skapar en flödande dans mellan positionerna.

Klasser har olika intentioner som “Kärlek till dig själv”, “Förlåtelse” , ”Transformation” där du har möjlighet att reflektera över olika aspekter av ditt liv, lyssna in och fördjupa ditt inre arbete.

Yogalärare: Aiste Anabella

Tid:

Investering:

Var vänlig och läs avbokningspolicyn innan du anmäler dig.

Kurs Yoga Nybörjare
Den här kursen passar dig som är ny för yoga men även för dig som har yogat en termin eller mer. Vi arbetar med att befästa grundtekniken i positioner och andning.

Vi arbetar med flera olika positioner, mediation och pranayama allt för att du ska få en större förståelse för din kropp, dess förutsättningar och möjligheter.

Yogalärare: Ann-Mari Asp

Tid:

Investering:


Kurs Yinyoga
Yinyoga passar alla och är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogaformer. I dagens samhälle behöver vi ofta balansera vår utåtriktade energi och aktivitet (yang) med avslappning och inåtvändhet (yin).

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogaform som funkar för alla kroppar; med hjälp av kuddar och andra så kallade props kan man anpassa positionerna efter sina egna förutsättningar. Känner man sig stel, har smärtproblematik i kroppen, är trött, stressad, har mycket tankar som snurrar eller har låg energi kan yinyoga vara extra välgörande.

Här fokuserar vi på kroppens bindväv istället för musklerna och det gör att vi genom att inte gå så djupt i stretchen och genom att hålla positionerna lite längre, minst 3-5 minuter. Det ger oss tid att lugna sinnet. Vi ökar vår livskraft (prana), blir mer rörliga och övar upp vår förmåga att vara närvarande.

Yogalärare: Ann-Marie Asp

Tid:

Investering:

Var vänlig och läs avbokningspolicyn innan du anmäler dig.

——————————————————————————

Avbokningspolicy

Vi lever i en värld som konstant rör sig och vi förstår att planer kan komma att ändras. Vi ser det dock nödvändigt att vi har en konsekvent policy. Vi har ansträngt oss för att göra den så rättvis som möjligt och hoppas att du håller med. Tack!

Om avbokning sker mer än två veckor innan kursens början: avbokningsavgift på 250 kr.

Om avbokning sker mindre än två veckor innan kursens början: 50 % av kursavgiften återbetalas.

Ingen återbetalning på kursavgiften om avbokning sker samma dag som kursens början eller om den sker senare.

Anahata Yoga reserverar sig rätten att ställa in kurser/program när som helst oavsett tidpunkt. Om det skulle hända, sker full återbetalning.