OM

Maria Svalin Foto: Malin Wittig
Maria Svalin
Foto: Malin Wittig

Jag som driver Studio AnahataYoga heter Maria Svalin.

Mina klasser har ett tydligt fokus på biomekanik och anatomi för att du ska kunna lära känna din kropp och dina egna förutsättningar. Att du yogar så att din kropp ska må bra och hålla länge. Du utvecklar en förståelse och medvetenhet för din egen kropp, hur du ska röra dig för att bli starkare och för att förhindra skador.

Yoga handlar inte om prestation eller tävling, utan det är du, din andning och din matta, just nu och med hur just den dagens förutsättningar ser ut.

Jag tycker verkligen att yoga passar alla!

Jag började yoga utifrån den fysiska aspekten från början men ganska snart så insåg jag att det gav mig så mycket mer än det fysiska. Jag hittde ett lugn i yogan.

Oavsett tidigare träningsvana, yogavana och förutsättningar kan vi yoga tillsammans, klara mer än vad vi tror och ha roligt tillsammans!

Jag är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier. Jag har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Restorative, ViryaTerapi, Virya Mobility & Strenght, Virya Vinyasa, Pranayama och Meditation samt Virya PT-yoga.

Jag arbetar viss del av min tid som utbildare på grundutbildningarna på Nordiska Yogainstitutet samt har hand om deras hemsida, marknadsföring och kommunikation.

Jag är även certifierad som RasaYoga lärare (300 timmar). Sianna Sherman är min lärare i denna yogaform.

Lärare

Susanne Sawander

Susanne Sawander

Jag snokade upp yogan redan tidigt 80-tal och fann i den något jag inte kunde jämföra med andra träningsformer. Sedan dess har yogan funnits i mitt liv men riktigt hem hittade jag först 2011 när jag upptäckte viryayoga. I den fann jag vad jag sökte – biomekaniken som ger struktur, förklaring och säkerhet på mattan. Men framför allt bjuder viryayogan in till att utforska och fundera över sakernas, världens och det egna tillståndet på ett odogmatiskt och befriande sätt. Roligt är det också!

Jag är sedan 2011 certifierad viryayogalärare och har sedan dessa gått en rad påbyggnadsutbildningar.

Annika Wincent

 

Min första riktiga kontakt med yoga var när jag bodde i Dubai 2002 där jag blev introducerad till klassisk hatayoga genom min lärare Shiva. 2005 gick jag min första yogalärarutbildning hos Sivananda i Kanada. Sedan dess har det bara rullat på, yogan är en väl integrerad del i mitt, en extra lunga som hjälper mig att andas, ett ljus på en mörk väg, en stöttepelare när livet blir turbulent. För mig är yogan just det-ett verktyg och ett förhållningssätt som höjer medvetenheten och öppnar upp för den inre dialogen. Det blir ett sätt att lära oss att lyssna till kroppens signaler så vi kan förstå våra innersta behov. Det är så mycket som går på gammal vana där vi kör över oss själva vilket kan leda till stress, skador eller allmänt sänkt livskvalitet. Vill jag verkligen ha den där extra koppen kaffe? Sa jag ”ja” nu, fast jag behöver säga ”nej”? Går kroppen på sparlåga men jag kör på ändå? Skickar kroppen en massa signaler, men jag hör dem inte?

Den senaste utbildningen och där min egen praktik för det mesta landar, är Embodied Flow, en variant av yoga som just fokuserar på att väcka varje del av kroppen, att hylla kroppens fantastiska intelligens så kropp och knopp kan samarbeta.

Ulrika Tallving

Ulrika Tallving

Jag är nyutbildad Ashtanga Vinyasa yoga lärare från It’s Yoga Samadhi i Stockholm. Yoga har jag utövat i olika former sedan år 2000. Förutom Ashtanga yoga har jag också en lärarutbildning i Synergy yoga från Encinitas, Kalifornien. Förutom yogalärare är jag konstnär och illustratör och arbetar i eget företag med projekt inom konst och kultur.

Ann-Mari Asp

Ann-Marie Asp

Jag har utövat yoga i många år. Efter en utbrändhet 2004 hittade jag yogan, och det kändes så otroligt skönt att bara landa i kroppen och andningen och att det fick bli lite stilla uppe i huvudet. Under åren har jag praktiserat allt från hathayoga till kundaliniyoga, och för ett par år sedan tog jag steget att utbilda mig till lärare i ashtangayoga och yinyoga vid Yoga Devi i Stockholm. På Studio AnahataYoga håller jag i yinyoga och vinyasa.

Susanne Walton Lundvall

Susanne Walton Lundvall

För mig har yogan varit och är att lära känna min kropp och att lyssna på den. Yogan ger mig energi och skapar balans i min vardag. Den ger mig ett lugn. Det vill jag gärna dela med mig till andra.

Jag är diplomerad Viryayogalärare 2015. Det jag gillar med viryayogan är att det ska vara hälsosamt för kroppen, vi har ett stort fokus på biomekaniken, rörelseläran, och alla yogar efter sin egen förmåga just idag. Det viktigaste är inte att slå knut på sig själv, målet är att stärka kroppen och sinnet och det gör vi med glädje i viryayogan.