OM


Jag som driver Studio AnahataYoga heter Maria Svalin.

Mina klasser har ett tydligt fokus på biomekanik och anatomi för att du ska kunna lära känna din kropp och dina egna förutsättningar. Att du yogar så att din kropp ska må bra och hålla länge. Du utvecklar en förståelse och medvetenhet för din egen kropp, hur du ska röra dig för att bli starkare och för att förhindra skador.

Yoga handlar inte om prestation eller tävling, utan det är du, din andning och din matta, just nu och med hur just den dagens förutsättningar ser ut.

Jag tycker verkligen att yoga passar alla!

Jag började yoga utifrån den fysiska aspekten från början men ganska snart så insåg jag att det gav mig så mycket mer än det fysiska. Jag hittade ett lugn i yogan.

Oavsett tidigare träningsvana, yogavana och förutsättningar kan vi yoga tillsammans, klara mer än vad vi tror och ha roligt tillsammans!

Jag är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier. Jag har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Restorative, ViryaTerapi, Virya Mobility & Strenght, Virya Vinyasa, Pranayama och Meditation samt Virya PT-yoga.
Jag har även en utbildning i YogaNidra.

Förutom att driva studion och undervisa klasser så arbetar jag som en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutets yogalärarutbildningar och med deras hemsida, marknadsföring och kommunikation. Jag har en lång erfarenhet av ledarskap och utbildning efter en rektorskarriär och under våren kommer jag att släppa en utbildning som riktar sig till dig som är ledare och söker nya perspektiv på ditt ledarskap.

Jag är även certifierad som RasaYoga lärare (300 timmar). Sianna Sherman är min lärare i denna yogaform.

Lärare

Susanne Sawander

Jag snokade upp yogan redan tidigt 80-tal och fann i den något jag inte kunde jämföra med andra träningsformer. Sedan dess har yogan funnits i mitt liv men riktigt hem hittade jag först 2011 när jag upptäckte viryayoga. I den fann jag vad jag sökte – biomekaniken som ger struktur, förklaring och säkerhet på mattan. Men framför allt bjuder viryayogan in till att utforska och fundera över sakernas, världens och det egna tillståndet på ett odogmatiskt och befriande sätt. Roligt är det också!

Jag är sedan 2011 certifierad viryayogalärare och har sedan dessa gått en rad påbyggnadsutbildningar.

Annika Wincent

Min första riktiga kontakt med yoga var när jag bodde i Dubai 2002 där jag blev introducerad till klassisk hatayoga genom min lärare Shiva. 2005 gick jag min första yogalärarutbildning hos Sivananda i Kanada. Sedan dess har det bara rullat på, yogan är en väl integrerad del i mitt, en extra lunga som hjälper mig att andas, ett ljus på en mörk väg, en stöttepelare när livet blir turbulent. För mig är yogan just det-ett verktyg och ett förhållningssätt som höjer medvetenheten och öppnar upp för den inre dialogen. Det blir ett sätt att lära oss att lyssna till kroppens signaler så vi kan förstå våra innersta behov. Det är så mycket som går på gammal vana där vi kör över oss själva vilket kan leda till stress, skador eller allmänt sänkt livskvalitet. Vill jag verkligen ha den där extra koppen kaffe? Sa jag ”ja” nu, fast jag behöver säga ”nej”? Går kroppen på sparlåga men jag kör på ändå? Skickar kroppen en massa signaler, men jag hör dem inte?

Den senaste utbildningen och där min egen praktik för det mesta landar, är Embodied Flow, en variant av yoga som just fokuserar på att väcka varje del av kroppen, att hylla kroppens fantastiska intelligens så kropp och knopp kan samarbeta.

Ulrika Tallving

Ulrika Tallving

Jag är nyutbildad Ashtanga Vinyasa yoga lärare från It’s Yoga Samadhi i Stockholm. Yoga har jag utövat i olika former sedan år 2000. Förutom Ashtanga yoga har jag också en lärarutbildning i Synergy yoga från Encinitas, Kalifornien. Förutom yogalärare är jag konstnär och illustratör och arbetar i eget företag med projekt inom konst och kultur.

Ann-Mari Asp

Ann-Marie Asp

Jag har utövat yoga i många år. Efter en utbrändhet 2004 hittade jag yogan, och det kändes så otroligt skönt att bara landa i kroppen och andningen och att det fick bli lite stilla uppe i huvudet. Under åren har jag praktiserat allt från hathayoga till kundaliniyoga, och för ett par år sedan tog jag steget att utbilda mig till lärare i ashtangayoga och yinyoga vid Yoga Devi i Stockholm. På Studio AnahataYoga håller jag i yinyoga och yoga för nybörjare.

Aiste Annabella

Jag är en vandrare, en fri själ som tror på att varje människa har ett uppdrag, ett syfte under sin stund på jorden. Jag tror att var och en av oss har något speciellt och unikt att ge till världen. För mig var det viktigt att finna vad just jag kan ge till världen och på så sätt finna en högre mening med livet. Mitt liv var fullt av kaos, sorg, smärta och därför kände jag mig guidad att vända uppmärksamheten bort från det yttre världen och leta efter svaren inåt. Jag har börjat meditera och praktisera enkla yogaövningar. Yoga och meditation satte igång min inre resa där jag var tvungen att läka mina gamla känslomässiga sår, trauman och smärta. Jag blev förälskad i yogan för varje gång jag landade på yogamattan upptäckte jag något nytt och fick lära känna mig själv på djupet. Allt detta förändrade mitt liv och ledde till min fysisk, känslomässig, mental och andlig utveckling.

Idag är jag en certifierad Global Yoga lärare, spirituell mentor och motivationscoach. Jag vill hjälpa andra människor att påbörja sin resa inåt, lära känna sig själv, reflektera över olika saker och leva ett mer meningsfullt liv.

Sofia Lundqvist

Jag har varit intresserad av hälsa, personlig utveckling, meditation och yoga under hela mitt vuxna liv. För ungefär 10 år sedan började jag tillämpa Mindfulness mer regelbundet, det gav mig bland annat stöd i att hantera stress och sorg. Det blev tydligt för mig att mindfulness är en källa till ökad insikt, livsglädje, lugn och mening. Hösten 2011 gick jag en mindfulness instruktörskurs vid Expo Medica för Johan Bergstad och sedan 2012 har hag hållit i Mindfulnesskurser i Strängnäs, Mariefred, Stallarholmen och Nyköping.
2013 påbörjade jag en fantastisk utbildning på MediYogainstitutet i Stockholm.
Jag är nu diplomerad MediYogaterapeut -steg 3, mindfulnessinstruktör och leg. Arbetsteraput och det ligger nära mitt hjärta att vilja bidra till att lära ut de fantastiska, enkla och fina verktygen i Mindfulness och MediYoga, verktyg som bidrar till ökat t välmående och läkning, både fysiskt, känslomässigt och mentalt.